Εγκαίνια Έκθεσης: "Αλεξάνδρεια=Θεσσαλονίκη 45+4 Εικαστικές Προτάσεις

  • Εγκαίνια Έκθεσης: "Αλεξάνδρεια=Θεσσαλονίκη 45+4 Εικαστικές Προτάσεις
    Εγκαίνια Έκθεσης: "Αλεξάνδρεια=Θεσσαλονίκη 45+4 Εικαστικές Προτάσεις

Μία πρωτοβουλία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και των διδασκόντων και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής, του Εργαστηρίου Χαρακτικής (ομάδα σπουδαστών) και του Εργαστηρίου Νέων Μέσων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο:

Αλεξάνδρεια=Θεσσαλονίκη 45+4 Εικαστικές Προτάσεις” 

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00

Τέσσερεις διδάσκοντες και σαράντα πέντε σπουδαστές, ανταποκριθήκαν στην πρόσκληση του τότε (2014) διευθυντή του παραρτήματος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κου Μανώλη Μαραγκούλη ότι με την δημιουργία έργων με θέμα  μια πόλη τόσο λαμπερή όσο και πολύπαθη, θα ενεργοποιούσε τη φαντασία τους.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή η έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με έργα εμπνευσμένα από την Αλεξάνδρεια.

Το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή οι σχέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων έχουν μακραίωνη ιστορία ξεκινώντας από το 2600 π.Χ. Το γεγονός μάλιστα ότι η Αλεξάνδρεια και η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένες πόλεις αποτελεί μια πρόκληση αναζήτησης, μελέτης και στοχασμού για μια ονομαστή πόλη της Μεσογείου και τη διαδρομή της στο χρόνο.     

Η ιδιαίτερη γοητεία που άσκησε αυτή η πόλη, οδήγησε να φιλοτεχνήσουν μία σειρά έργων σύγχρονης αισθητικής πάνω σε χαρτί ή καμβά με ελαφριές χρωματικές ύλες, χαράξεις, εκτυπώσεις καθώς και φωτογραφίες και βίντεο.

Επιμέλεια έκθεσης: Μανόλης Γιανναδάκης, Γιώργος Κατσάγγελος, Στέλιος Ντεξής, Γιώργος Τσακίρης

Διάρκεια της έκθεσης: Νοέμβριος 2015-Ιανουάριος 2016

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αίθουσες Εικαστικών Α’ & Β’ (5ος όροφος) του ΒΠΚ.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης και το δελτίο τύπου.