Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής - Rehearsing Jani Christou

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής σε συνεργασία με το σύνολο dissonArt ensemble παρουσιάζουν μια ανοιχτή πρόβα των έργων Αναπαράστασις ΙΙΙ (Ο πιανίστας) και Η κυρία με τη στρυχνίνη του Γιάννη Χρήστου την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ώρα 14:30-­17:30 στο Φουαγιέ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Ο Γιάννης Χρήστου συνέθεσε τα θρυλικά του έργα Αναπαράστασις ΙΙΙ και Η Κυρία με τη Στρυχνίνη την διετία 1967-1968. Στα έργα αυτά, ο συνθέτης εξερευνά νέες και καινοτόμες μορφές έκφρασης. Τα έργα, γραμμένα για σύνολο και σολίστα, μετασχηματίζουν τους ρόλους και τις λειτουργίες που επιτελούν οι μουσικοί και ο σολίστας μέσα σε αυτά. Χρησιμοποιώντας την δική του ευρηματική σημειογραφία ο Χρήστου επεκτείνει αλλά και μπλέκει τα όρια μεταξύ μουσικής και θεάτρου.

Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία από τον συνθέτη Ζήση Σέγκλια, τον Θοδωρή Πατσαλίδη (βιολί) και τον μαέστρο Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Μετά το τέλος της πρόβας θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Τα έργα Αναπαράστασις III και Η κυρία με τη Στρυχνίνη του Γιάννη Χρήστου θα παρουσιαστούν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις 25 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη [περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/551583611679860/]

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Παρασκευή, 17 Ιούνιος, 2016 - 14:30