Εκδήλωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος «Θεσσαλονίκη: Το χθες. Θεσσαλονίκη: Το σήμερα και το αύριο»

Εκδήλωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
«Θεσσαλονίκη: Το χθες. Θεσσαλονίκη: Το σήμερα και το αύριο»

15 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης το ντοκιμαντέρ Οι Θησαυροί της UNESCO. Πρόκειται για μια παραγωγή – προσφορά της ΠΕΕΒΕ στην πόλη, που έρχεται να καταγράψει και να προβάλει το πλουσιότατο μνημειακό πολιτιστικό της απόθεμα, που ανάλογό του ελάχιστες πόλεις στον κόσμο έχουν να παρουσιάσουν.

Στη συνέχεια και με αφορμή τη γοητεία που γεννά αυτή η γλαφυρή παρουσίαση, μέσα από τα μνημεία, του μακρότατου, σύνθετου και γοητευτικού ιστορικού παρελθόντος της πόλης μας, θα πάρουν διαδοχικά το λόγο πέντε Θεσσαλονικείς, επιλεγμένοι έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτατο φάσμα ηλικιών, δραστηριοτήτων και απόψεων και θα καταθέσουν τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τις ανησυχίες τους για το σήμερα και το αύριο της Θεσσαλονίκης.

Θα μιλήσουν οι:
- Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτων
- Ελένη Σβυριάδη, αρχιτέκτων, στέλεχος της πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη Αλλιώς»
- Περικλής Μήτκας, πρύτανης του Α.Π.Θ.
- Ισμήνη Τορνιβούκα, επιχειρηματίας και συγγραφέας
- Σάκης Ιωαννίδης, δημοσιογράφος

Την εκδήλωση θα κλείσει με τον δικό του τρόπο ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας σαν ένας απλός Θεσσαλονικιός.

Π.Ε.Ε.Β.Ε. | Φράγκων  6-8 | Τ: 2310 551754

Συνημμένα αρχεία: